torsdag 19. mars 2009

.:Organisert hverdagsliv:.

Jeg har en 3 åring, som føler seg litt glemt innimellom. Mye snakk om baby og lite snakk om hun som snart skal bli storesøster. Så nå har vi ordnet oss en avtale. En dag i uka når hun har fri fra barnehagen skal vi finne på noe spesielt sammen. Vi laget oss derfor noen lapper med aktiviteter på. Vi er ikke helt enige om hun skal få trekke en lapp, eller velge en (mor frykter det blir mye filmkvelder ellers). Men uansett så håper jeg hun setter ekstra pris på disse dagene, og koser seg sammen med mamman sin. Og så må mamma og pappa bli flinkere til å skryte og "se" storjenta si hver dag. Synes vel egentlig vi er det, men det er nok en spesiell tid vi er inne i nå. Ellers har vi laget oss en felles kalender som lar oss planlegge uken litt bedre. Middag er skrevet med grønn farge, diverse info med svart, far har blå, mor har rød og frøkna har fått bilder nederst. Bildene skal fortelle henne hva hun skal gjøre den dagen. Bilde av henne som sover betyr at hun har fri fra barnehagen og kan sove lenger. Ellers skal hun på besøk til sitt søskenbarn mandag og tirsdag, til øyedoktor på tirsdag, biblioteket på onsdag og i bassenget på torsdag. Så krysser vi ut dagene som er over etterhvert så hun skal klare å holde følge. Selv synes hun det var morsomt med "egen kalender".

2 kommentarer:

fru midas sa...

for et lekkert system du har laget! blir bare helt imponert over hva du kommer på å lage! *dåne* skjønner godt hun synes dette er stas altså! :)

Mokka sa...

Så kjekk den var! Vi har noe tilsvarende, bare at det er kun snuppa sin. Mest for å vise hvilke dager hun skal i barnehage (har nettopp begynt i bhg), men vi skriver/tegner også opp andre ting hun skal gjøre. Var ikke så dumt med en slik felles kalender da. :)