SYKEPLEIERS FARLIG GODE GULROTKAKE.Deretter bakte vi boller. Min mormors deilige boller. De er alltid en slager og knall gode.
2 egg
2 dl sukker
3 dl raspa gulrøtter (halvgrove eller grove)
1 dl olje
2 dl mel
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
Visp egg og sukker porøst.
Rør i olje og gulrøtter.
Bland det tørre i en bolle for seg, før det blandes med det resten.
Hell det i en smurt rundform (helst med avtagbar bunn) som er strødd med tørt brød/kjeks (dekk smøret med brødet).
Stekes på 175 grader i ca 40 minutter (nederst i ovnen).
GLASUR (gjerne dobbel porsjon):
60 gram Philadelphia eller Tine Naturell ost.
25 gram smør
2 dl melis
SYKEPLEIERS MORMORS DEILIGE BOLLER (ca 30 stk).Ellers har vi vasket opp alt av klær på vaskerommet. Man vet det er vår når man kan henge klærne ute, og de tørker på rekordtid. HERLIG! :D
800 (850) gram mel
100 gram sukker
1/2 ts salt
200 gram smør
5 dl melk
50 gram gjær
Mel, sukker og salt blandes.
Smøret myknes litt og eltes inn i blandingen.
Melken varmes til kroppstemperatur.
Gjæren (helst fersk gjær) blandes ut i litt av melka.
Rør alt sammen, og deigen arbeides i 15 minutter.
Heves i 30 minutter.
Lag boller, legg på plate og etterhev i 30 minutter.
Stekes ca 15 minutter på 200 grader.
3 kommentarer:
Så vårlig det er hos dere da! Her er det full vinter enda, med MASSE snø. :S
Mmmm... Det så deilig ut med boller og gulrotkake!
Kor mang kubikk m snø kain dåkk ta imot, ska prøv å få vækk litt ? Sjer ut som dåkk hi plass t my :))
Legg inn en kommentar