søndag 8. juli 2012

Sommeridyll - anbefales

*tørker støv*
*dåne*

Tenk å ta sommerferie i april da, burde skjemmes. ;) 
Blir litt mindre blogging når det er finvær, ferie og saker som skjer. Blir flinkere nå som den mørkere årstiden nærmer seg. ;) Vi har vært i syden, men der ble det tatt så mye bilder at de har jeg ikke fått sortert. 

Har også vært en snartur til Sverige. Jeg og søstersen dro på impulstur til Østersund med ungene, og vi kunne vel ikke valgt en mindre egnet uke å være impulsive på. ;) Det var Storsjøcup og alt av overnatting var okkupert frem til Järpen. ;) 
Vi lette og lette og lette og endte til slutt opp på Strandgården (tror det hette det) kl 23. 2 voksne, 2 barn og 2 babyer på 1 rom fordelt på 4 senger. Ungene var hypre etter å ha sittet fastspent i bil i mange timer. Hohohoho. Trenger vel ikke si at det ble lite søvn den natten. ;) 
Men er man på tur så er man på tur. :D
  
 Natt nr 2 ble tilbrakt i denne lille haunted stuen. Den het lillestuan og vi skulle liksom notere navn og nr til hun som leide ut, men pga omgangssyke rakk vi mindre enn tenkt. ;)
 Målet med turen, var Jämtli i Sverige. En av mine favorittplasser
Passer for unger i alle aldere og voksne. Det er et "gammeldags-land", der vi kan besøke forskjellige tidsperioder. De har et stort uteområde med forskjellige bygninger, dyr, aktiviteter og et stort museum innomhus.  
Ikke akkurat Tusenfryd, men den gammeldagse karusellen får det likevel til å kile i små mager.
 
 
 På Barnas Bondegård har de fjøs med dyr laget av tre. Ungene får mate de, fli i fjøset, kjøre trillebår, etc. 
Junior forelsket seg i denne søte tre-geita. Han sto og klappet og slo på den lenge.
Hvem trodde vel at kjepphester kunne engasjere dagens unger?
 
Stor stas å hoppe over hinder.
 Vel, hun som var minst synes vel ikke det var like stor stas som storesøster. Hun mente hesten måtte være tom for batteri.
På tunet sto det en ku man kunne melke. Meget poppis, måtte stå i kø for å prøve. 
En som vil prøve? ;)
Tid for litt kortspilling
Eldste frøkna var gammel nok til å ta førerkort for tråbiler, 3 åringen var SINNA for hun ville og. På Kreta fikk hun kjøre elektronisk motorsykkel, bil og båt, i Sverige er hun for liten til tråbil. ;P
Barnas Meieri er det mye å ta seg til. Her kan man yste ost, bake brød, etc på liksom.
Junior synes det var spennende med kaniner, og kaninene synes det var spennende med junior.
Olabil-løp til 3-åringens store begeistring. :D

For de av dere som ikke har besøkt Jämtli kan jeg bare anbefale det på det varmeste. Virkelig et sted hvor vi koser oss, sommer som vinter. Før jul har de også julemarked, der er det skikkelig julestemning. :)

4 kommentarer:

Siw Aina sa...

Så ut til å være noen herlige dager, iallefall om man skal dømme ut i fra alle de flotte bildene. Jeg skal notere meg stedet, dette tror jeg hadde vært noe for oss (3 av oss iallefall *knegg*

Vibeke sa...

Helt enig med deg - her var det jammen meg på tide med en oppdatering!! Jeg må jo kunne få følge med på hva som skjer hos dere fremdeles:):)

Kjempefine bilder!!
Og høres ut som dere har en toppers ferie - kos dere videre:)

Gunn-Anita sa...

Priceless det bildet av 3-åringeen på kjepphesten, hi hi!! Kjempefine bilder, høres ut som en fin tur! :-) Må innom Jamtli vi også da skjønner jeg, nete gang vi skal til Østersund.

Mimmi sa...

Kjempeartige bilder:-) Vilja er bare dyrebar:-)

På Kreta fekk ho jo hopp i strikktrampoline å:-)