onsdag 22. september 2010

Eplene i messehagen

I helgen dro vi hjemme til min barndomsbygd Malm for å dra på spel. :D

Det har seg slik at en barndomsvenninne av meg, Evy Kasseth Røsten, har kjørt i gang med et formidabelt prosjekt kalt "Eplene i messehagen". Det som en gang startet med en liten idé inne i hennes hode, endte opp som en storsatsning da Rasmus Rohde kunne sette i gang jobbingen med manus og musikk. Resultatet ble (og her siterer jeg frisk fra Fosdalsgruvas venner):
"Forestillingen utgjør et ensemble med skuespillere, kor og orkester på cirka 100 samt en stab på like mange. Rasmus Rohde har skrevet en historie som speiler Malm-samfunnet på 1960-tallet på glitrende vis. Musikken underbygger tidsepoken på nydelig vis.

Med utgangspunktet i klasseskillet mellom gruvearbeiderne i «Korea» og funksjonærene i «Latterlia» – som de to boligområdene i Malm-samfunnet kalles i stykket, utvikles en historie med to familier i sentrum.

Tittelen «Eplene i messehagen» henspiller på epletrærne i hagen til den staselige direktørboligen der bygdas barn ofte dro på slang i nattens mulm og mørke...
Strømningene i Malm-samfunnet for over 40 år siden, et rikt samfunn med en infrastruktur ingen andre steder i Nord-Trøndelag var i nærheten av å ha, utgjør de ytre rammene."

I Eplene i messehagen er det i hovedsak Malmbygg som er med, men vi kan også brife med litt kjendiser. Forestillingen i år, som for 2 år siden, var FANTASTISK FLOTT. Med fengende sanger (som man tror man kan utenatt), herlige karakterer og en historie som griper en langt inn i -rota. Om det blir satt opp på nytt gjenstår å se. Om det gjør det burde du ta turen til Malm. ;D

2 kommentarer:

Ainette sa...

Ja, det va så bra! Æ vart jo så rørt! Å så va det jo arti med rakettan te slutt.
Å når det gjeld gjengen som va med å spællt å hjalp te- så har æ næsten ikke ord! Utrulig dyktig gjeng! :-)

Hildegunn sa...

Knaillbra i år å derre, ja! E stålt av å vårrå fra Malm nåk ei gång! Bra du fikk sjett d å :-)