tirsdag 19. oktober 2010

Årets verste ABC-blogger

Jeg er en elendig ABC-blogger. Jeg har tappert forsøkt å henge med fra A til Å, men det er rett og slett umulig. Mitt siste innlegg i ABC-bloggen var bokstaven Q, nå så jeg plutselig at resten hadde kommet til Æ. UPS!!!! Som sagt, jeg er bare fantastisk elendig!!! Her er mitt oppsop! ;)

Jeg har jo hatt fokus på øya hvor vi for tiden bor - Frøya!

R - RABBEN:

Da vi først flyttet til Frøya så bodde vi på Rabben. Da brukte vi å gå opp til Hammarvatnet. Jada, egentlig burde denne vært under H for Hammarvatnet, men siden jeg ikke kunne finne noen annen R, så måtte det bli slik. Bildene er tatt på tur opp til vatnet.


S - STUTVASSDALEN:


Vestover på Frøya finner vi en liten U-skråning som Frøyværingene omtaler som dal...jaja, sånn er de bare. ;D Her er det grønt og skjønt og frodig. Traktorvei gjør det enkelt å komme seg frem både til vanns og til lands og med barnevogn. Her er det et vann man kan fiske i, eller kanskje man ikke kan det. Vel, man kan iallefall tyvfiske om ikke annet. Turløype herifra og over Frøya. Enjoy! :D


T - TITRAN:

Frøyas perle, helt ytterst på sørspissen av Frøya. Hit må du!
Utenfor Titran ligger en liten holme som heter Sletringen. Her finner du Skandinavias høyeste fyr på 46 meter. Ved Titran kapell finner vi en minnebauta fra Titran-ulykken i 1899, der 140 fiskere fra hele Midt-Norge mistet livet i uværet på havet.

Her finner vi også landets første vindkraftverk. I følge Wikipedia så skal det stå 2 vindturbiner her ute, men det har jeg ikke sett. Så vindmølleparken til Frøya består av 1 vindmølle...MEN vi var først ute i landet! ;D

Trodde du jeg var ferdig nå? Laaangt i fra. Titran har flere severdigheter. På stedet ligger Stabben fort, som er rester av et kommandotårn og kanoner samt hundrevis av meter med underjordiske ganger. Anlegget er en rest fra den tyske okkupasjonen og tyskernes Atlanterhavsvoll. Over 2 500 sovjetiske og serbiske krigsfanger bygde anlegget under krigen, og mange ligger begravd på stedet. I 1940 foregikk gulltransporten. Man måtte evakuere en del av Norges gullbeholdning fra Oslo til Tromsø. Den 3. mai ankom gullet med fem fiskeskøyter til Titran. Gullet ble deretter lastet om i to større fiskeskøyter, som la ut fra Inntian på Frøya 5. mai, og ankom Tromsø 9. mai.


U - UTTIAN:

Uttian er en liten øy med broforbindelse med Fast-Frøya. Selv er jeg ikke så ofte der ute, men synes de har en innmari kul bru. ;)


V - VANN:

Ja, V'en skulle egentlig være fra Vikasundet, men Vikasundet var lite fotogent den dagen jeg var der. Så da fant jeg ut at jeg heller skulle vise frem noe som er typisk Frøya. Hver vår renner Ervikdammen (som er vår nærmeste nabo) over sine bredder og lager rismarker nede i Ervika hos våre naboer. Da ligger åkrer og broer under vann, men ikke vår. Vi har ligget så høyt oppe i terrenget at vi har gått tørrskodd på vår eiendom. :) Helt frem til september i år. Da måtte vi ha båt og jetski for å komme oss til bilen. 50 års flommen satte en stopper for eplekjekkheten. ;)


W - WC:

Frøya har ingen steder som begynner på W. Så min løsning ble å ta bilde av vår W. Vi har nemlig utedo i fjøset. Ikke med plass for 2, men for 3 faktisk. På døren står det så fint wc... water closet liksom...på en utedo. Ikke mye water som sirkulerer nede i fraukjelleren vår altså. ;)


X - +


X'en min er et kors som er tiltet på skrå. Fant ut at det passet meget godt.
Her på Frøya så har vi veldig mye fylle - og svinkjøring. Og det er ikke alltid dette ender godt...


Y - Y

Y'en min er den berømte vindmølleparken som står for. Knipset bildet mens det ene vindmølle-bladet var bak stangen, dermed fikk jeg Y! ;) Fiffig!


Z - LÅVEDØR:

Ikke mange steder på Z her ute heller. Meeen vi har mange låve/naustdører som har Z på seg. Bare se under her, her er det 4. :D Ok, denne var billig! ;)


Æ - ÆRVIKVATNET:

På gamle kart står Ervikvatnet skrevet med Æ. Du kan tro jeg ble glad da jeg så dette, da hadde jeg jo Æ'en i boks. Så her er Ærvikvatnet, min nærmeste nabo. :D

4 kommentarer:

lillesmor sa...

Hei Linn

Flotte bilder som alltid, og du er utrolig kreativ med å finne de vanskelige bokstavene...
Liker ideen din om å ha fokus på hjemplassen, og kunne tenkt meg det selv - det var bare det med tiden da...
Ha en strålende dag.

Inge sa...

Hvor er det en smuk billedkavalkade du har lagt ud her, du bor i et meget spændende og smukt område. Rigitg mange gode bud på alle bogstaverne..
Hav en dejlig uge.

TorAa sa...

Jeg har knapt sett så mye spennende servert på et blog-brett noen gang.
håper bilen greide seg, med vann så nær og resten av eiendommen også.

PS. Har vært litt sinke selv i det siste: Jobb og reiser

Petunia sa...

Du er da ingen dårlig abc blogger noe som dette innlegget er et godt bevis på! her hentet du oss inn i med ett eneste innlegg!! Ikke verst bare det!!
Flott valg på alle bokstavene, krydret med nydelige bilder:)

Ø er nå lagt ut;)