torsdag 15. september 2011

en stjernekikker har sett dagens lys

10. september kl 11:57 var endelig ventetiden over. En liten stor prins fant endelig veien ut. Storm var hele 4430 gram og 53 cm lang.


Planen var at jeg skulle inn på St. Olavs Hospital mandag 12. september for å bli satt i gang, men slik ble det ikke. :D

Fredag 9. september hadde jeg time hos jordmor for "røsking av innvollene" og fikk akupunktur. Etter dette fikk jeg regelmessige kynnere som kom hvert 15. minutt. Jeg hentet jentene i barnehage/skole og vi begynte den 5 timer lange turen til nord-trøndelag, for vi skulle tilbringe helgen hos mine foreldre. 

Vi kom frem og jentene ble lagt. Vi la oss, og etter en halv time måtte jeg ringe føden. Kynnerene kom med 5 minutters mellomrom og varte i over 1 minutt, og de begynte å ligne på rier. Siden det tar 2 timer til Trondheim fikk vi beskjed om å kjøre med en gang.
Sambo hadde på blytøfler hele turen innover, vi ble til og med stoppet av politiet. Fikk kjøre igjen med en gang da de så hva han hadde med seg i passasjersetet. ;)

Kom frem på St.Olavs i 1-tiden på natta. Fikk prøve badekar for første gang. Var godt i begynnelsen, deretter ble det pyton. :D Prøvde forskjellige ting og stillinger, men etter hvert som timene gikk var det ingenting som lindret. 

Klokka halv 5 på morgenen var jeg som et slips - stuptrøtt og tom for krefter. Da var det bare å krype til korset og be om epidural. Klokka 6 var den endelig satt og jeg sovnet momentant. Ble vekket igjen klokka halv 9, da var det bare 6 cm åpning og riene hadde gitt seg. Vannet ble tatt - uten noen virkning. I 11 tiden ble jeg satt på drypp som tok over styringen. 

Riene kom omtrent sammenhengende og var HARDE!!! Jeg hadde et forferdelig press i ryggen pga av at ungen var en stjernekikker som lå med hode vendt feil vei. Han skulle snu seg på tur ut og jeg trodde jeg skulle daue. Pressriene varte i 15 intensive minutter og bare tanken på disse minuttene får det til å vri seg innvendig. AUUUUUUUUUUUUU! 

Men så....ENDELIG....kl 11:57 kom han. På sekunder var jeg 4430 gram lettere, og mamma til verdens vakreste lille prins. :D


 De første til å besøke oss var søsteren min med gubbe og prinsesse. Se på prinsen og hans 2,5 måneder gamle søskenbarn - nesten like store. Hohohoho.


Senere kom de stolte storesøstrene. Den eldste var mest opptatt av å få storesøster-gave, men synes at lillebror var veldig fin.


Minstemor var helt oppslukt av den lille. Hun kysset og klemte og kunne ikke få nok av lillebror.
Dagene etter vi kom hjem har vært litt opp og ned. Ikke bare, bare å starte opp med en ny hverdag med 3 små. Vilja elsker sitt nye søsken, men kan også vise mindre sjarmerende sider. ;) Babyen er hennes og hun ser helst at storesøster holder seg unna.

 

Men på samme tid så er Ronja fin å ha. Hun er snill og lar Vilja få viljen sin. Da er de venner alle tre og koser seg i sofaen med mye kyss, klapp og klem.

 Se på gullungene. *SUKK*
 
Vi har en spennende tid i vente. :D

17 kommentarer:

Torill sa...

GRATTIS kjære Linn!!
Så utrolig flotte barn du har!
DIn "lille" prinsen var virkelig et prakteksemplar! SÅ perfekt!!
Jeg får vondt når jeg leser om historien, og enda mere klar over at mine 2 er nok! :0)

Kos deg!!!
klems

Vibeke sa...

ÅÅÅÅÅ - for en herlig familie du har Linn!!! Nydelige er dere!! Og lillebror er sååå lik jentene!!:)
Ble det den 10 sept da?

Eli sa...

Gratulerer så masse til dere alle sammen med den perfekte prinsen! Han er kjempeskjønn - og den gjengen der sammen må jo bare smelte hjerter :) Ønsker deg gode dager sammen med det nye nurket; det er virkelig en helt spesiell tid. Klem, Eli

Caroline sa...

Jeg blir så rørt! For noen nydelige barn. Så herlig med personligheter som vokser frem. Det er så stilig å se hva som ligger i oss mennesker.
Gratulerer igjen, med en fin prins!
Nyt tiden det dere kan :)

aina sa...

Sender masse gratulasjoner! Så fint å se...Nyyydelig bilde av de tre, gleder meg til å se det scrappet ;-))
Kos deg og god helg! Klem til deg :-)

Christine; -små gleder sa...

Herlighet så herlig Storm e!! :)
Nyyydelig gut med fint navn- passa perfekt til systrene sine! :)

Vondt å lese fødselshistoria- men godt når det er over.
Gler meg til å følge med på oppdateringane i den fine familien.

Nyt dagane! :)
klem christine

Guro sa...

FOR en fin prins du har laget!
Kjempekoselig bilde av søskenflokken, men skjønner at det kan være utfordringer med å ha 3 småttiser ja :)

Fin torsdag!

Ann Cicilie sa...

Gratulerer!!! Åh, sitter her og og småtuter jeg altså, superfine bilder!

Elisabeth Helland sa...

aaah, så herlig fortalt og så fantastisk nydelige bilder av et fantastisk nydelig trekløver!! måtte humre litt når jeg leste på det ene bildet -Fulltallig? hihi.... nyt tiden og alle øyeblikkene....
klem

Anonym sa...

Gratulerer så mye :)

Synnøve sa...

For en fantastisk nydelig familie dere er <3 <3 <3 Gratulerer så mye med verdens nydeligste bittelille bror :D Gleder meg stort til å se bilder av det nye scrappe prosjektet festet til kartong og fargerike detaljer <3 Kos dere så masse alle 5 !! Go`klem fra Synnøve

Idun // Breidablikk sa...

FOR en fødelseshistorie!! gratulerer så mye med at det er over og med verdens beste premie! han var nydelig flott og veldig lik de fine søstrene sine ;)

PS: føler med deg med stjernekikkerdelen.. begge mine ville ut med nesen først ;)

Pia sa...

Så skjønn! Gratulerer så mye!!

Unknown sa...

Å heleduttan!! Så nydelige unga du har! Sokkan e straks på tur i postn.

Gunn-Hege sa...

Gratulerer så mye til dere alle sammen og velkommen til verden til lillebror Storm.
Ser trekk hos han som jeg også ser hos de fine storesøstrene hans :0)
Fine unger døkk har!!!

Anette sa...

Å herrlighet for et nydelig tre-kløver! :)
Og så fint navn på minstemann også!
Kos dere masse videre!
Hilsen Anette

~Isabell~ sa...

Gratulerer SÅ mye med nok et vakkert barn. Du har mye spennende i vente<3