fredag 20. mai 2011

Skiathos - husmorferie

Første del av sommerferien er overstått. En herlig husmorferie på Skiathos i Hellas. :D Reisekompissen var den samme som alltid - min gode venninne Tone fra fjellhøga nord. Manisk, pratsom og en fryd å være sammen med. ;)

De første 2 nettene trodde vi pinadø vi skulle fryse på oss både UVI og pneumoni. ;) Det var fortsatt vår i Hellas. Brr! Men heldigvis kom varmen fort, og før vi dro var endelig sommeren her. :D

Skiathos
Skiathos - "Mamma Mia"-øyen, tilhører øygruppen Sporadene som ligger i Egeerhavet, øst for det greske fastlandet. Dette er en bitte liten øy med et areal på 47 km2. Det er ca. 6.000 innbyggere på Skiathos, de fleste bor i Skiathos by. Fra flyplassen tar det ca 1o minutter med buss inn til hotellene i Skiathos by og Megali Ammos. Det var alltid like spesielt å se flyene som tok av eller gikk inn for landing, for de flyr like over havet og hustakene. ;)

I tillegg til et usedvanlig grønt og frodig landskap og et imponerende antall strender og badeviker har den lille øya alt man kan ønske seg av restauranter, uteliv, aktiviteter, shopping og severdigheter. Likevel er stemningen avslappet og hyggelig, og det greske hverdagslivet er alltid hjertelig tilstede.

Skiathos by
Skiathos by er en stemningsfull havneby med en genuin sjarm. Restauranter og kafeer omgir den nye havnen hvor de private båtene og yachtene legger til. Det meste av butikker, restauranter og barer er konsentrert rundt byens to havner og langs hovedgaten Papadiamantis. Mellom de to havnene ligger halvøya Bourtzi. Her arrangeres det også konserter og annen underholdning.

Ovenfor den gamle havnen klatrer gamlebyen med hvite små hus og trange smug. For å få et overblikk over byen er det perfekt å starte med en tur opp til Agios Nikolaos-kirken. Det var nemlig her ved klokketårnet utenfor kirken Sophie fra filmen "Mamma Mia" postet bryllupsinvitasjonene til morens tre eks-kjærester, som alle kunne ha vært faren hennes...

Vil du besøke andre øyer tar du bare ferge eller hydrofoil fra den hyggelige havnen i Skiathos by. Det var her Pierce Brosnan og Colin Firth ikke rakk fergen til den idylliske naboøya Skopelos, som var location for de fleste scenene i filmen. På Skopelos arrangeres det egne Mamma Mia-utflukter med blant annet bading på de vakre strendene.



Strender
Skiathos kan by på 66 strender. Langs sydkysten ligger strendene som perler på en snor og frister med et behagelig slaraffenliv under glødende sol. Disse strendene når du enkelt med buss eller drosje. Ønsker du å reise til den mer uberørte nordkysten, kan du reise med båt til strender med klipper og grotter.


Vi tok bussen ut til den langstrakte Koukounaries-stranden på sydsiden. En utrolig flott strand med sølvkorn i sanden. :D


Vi dro også på båttur, og vi besøkte da den spesielle rullesteinstranden Lalaria – ingen andre steder på øya er vannet så turkisblått og klart som her. En av grottene her sies å ha magiske krefter og den er også en av de mest fotograferte severdighetene på Skiathos. Man kan kun komme til Lalaria med båt.

Kastro

På øyas nordside, på en vakker klippe ligger den gamle hovedstaden Kastro. Hit flyktet øyboerne på 1300-tallet, den gang øya stadig ble angrepet av pirater. Det skulle gå over 400 år før man kunne flytte ned til dagens Skiathos by.


Hotellet

Hotellet vårt - Villa Nina, lå utenfor selve sentrum, over stranden Megali Ammos. Et koselig hotell drevet av en trivelig og munter mann - Thanasis. Rommene var enkle med grei standard, vi synes rommet var bra. :) Villa Nina ligger i en skrent, noe som fører til mange bratte trapper man måtte bestige daglig. Fin trim det der! ;D


Mat

Vi åt på en del forskjellige steder, og noen utmerket seg.

Er du en søtmons som oss så mååååå du ta turen innom "Sweet Collection" i gågaten. Helt FANTASTISK gode og crispi vafler med iskrem. Og oreokaken var også verdt å skryte av mente reisekameraten. ;)


Ved Megali Ammos stranden lå hotellet Mira Mare, og her åt vi lunsj de fleste dagene. Vi kan anbefale den greske salaten og tzatsikien, og den gode standarden på toalettet. ;) Vi har funnet ut at kvaliteten på maten kan dømmes etter kvaliteten og renholdet på wc. ;D Denne teorien har fortsatt ikke slått feil. ;)

Vi oppdaget Taverna Dionyssos i en bakgate i sentrum. En perle av en restaurant. Her får du et kombinasjonmåltid til en billig penge. Med den saftigste greske salaten, den mest delikate tzatsikien og den deeeeiligste chicken souvlaki du kan tenke deg. Vi var der 2 kvelder, og på lørdag hadde de levende musikk der. Stemningen var til å ta og føle på. ANBEFALES PÅ DET ALLER STERKESTE! :D


Og med denne flotte blomsten så takker jeg Tone for nok en trivelig husmorferie. Måtte det bli mange flere i fremtiden. :D





4 kommentarer:

Cynthia Lloréns sa...

I just love all The photos ..what a gorgeus places you have visit...!!!!This sounds a great trip!!!
Kisses and hugs from Brazil
Cynthia

Vibeke sa...

Så flotte bilder, Linn!! Høres ut som du har hatt en herlig ferie :)

Lisa Marlene sa...

For en herlig lesning og flotte bilder! Og for en flott liten mage! <3 Tro hvem som bor inni der...? God klem fra meg her nord.

Norunn sa...

Så nyyydelige bilder! Kjempereklame for plassen dere har vært på, og husmorferie hørtes utrolig deilig ut!

Nydelig LO under her, kjempeinspirerende :)