fredag 18. februar 2011

Drømmereisen

Ving arrangerer konkurranse med mulighet for å vinne tur til Livadia, Tilos. For å delta må man beskrive drømmereisen. Spillereglene finner man her.Min drømmereise.

Jeg har verdens beste reisekompis. Hun bor på en annen kant av Norge, men vi passer på å ta oss en tur sammen i ny og ned. Jeg kunne tenkt meg å tatt med henne tilbake til Hellas, denne gangen til Kreta.

På østkysten av Kreta ligger et sted vi begge ønsker å besøke.
I Agios Nikolaos, ligger vakre SunFamily Candia Park.

Agios Nikolaos

Velholdt leilighetshotell i rolige omgivelser på stranden i naturskjønne omgivelser utenfor Agios Nikolaos. Det er bygget som en landsby med brosteinsbelagte veier mellom husene. Stor hage med romslig solterrasse, to bassenger, barnebasseng og jacuzzi. Kafeteria og à la carte-restaurant. Pent antrekk til middag.

SunFamily Candia Park


Tenk å kunne legge seg her etter en lang reise fra Norge. Nydusjet og trøtt. For så å våkne her på dette lyse, luftige rommet dagen etter - uthvilt og klar for en ny og avslappende dag.


Se på denne smakfulle leiligheten, med aircondition, kjøkkenkrok med bl.a. vannkoker, Tv, badedekar/dusj og wc.

Selv om leiligheten har en koselig spiseplass, kommer vi heller til å innta frokosten på terrassen. :D Nypresset appelsinjuice, brød og deilig, frisk, innbydende gresk salat. Mmmmmmm.

De første dagene tilbringes ved bassengkanten hvor man skal brune sin bleke skrott og hvile sine slitne sykepleierføtter. ;)


Et av hovedgrunnene til at vi ønsker å reise til østkanten av Kreta er for å kunne dra på dagtur til Spinalonga. Mange har kanskje hørt om Victoria Hislops bok "Øya". Den bitte lille, forlatte øya Spinalonga –- Hellas’ tidligere koloni for spedalske.

I 1903 bestemte den greske stat at alle spedalske i hele landet skulle plasseres på Spinalonga, isolert fra resten av befolkningen. De spedalske skapte sitt eget samfunn, med kirker, skole, kafeer, butikker og sykehus. De bygde sine egne boliger i det gamle fortet.

Det ble i alt ført ut 760 mennesker som ble plassert på øya, og det ble født 36 barn her. Disse barna ble sendt inn til legesjekk på fastlandet, og dersom de var friske, ble de tatt fra foreldrene og plassert i fosterhjem eller hos slektninger.

De spedalske måtte leve her ute helt til 1957, over 50 år. Da var medisin og behandling blitt betraktelig bedre, og de ble plassert på sykehus i Aten. Spinalonga var den siste kolonien for spedalske i verden.

Spinalonga

Det var vel i grove trekk min drømmereise. :D
Da er det bare å krysse fingrene og håpe på gevinst. ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

I <3 uuuuuuuuuu

Hilsen innnldingsreisekameraten

Anonym sa...

vi ønsker dere en god tur:))